Jorine Dirks stopt als fractievoorzitter SP Rheden

Gemeentehuis Rheden Foto: RTV Arnhem

DE STEEG – Jorine Dirks, fractievoorzitter van de SP in Rheden, stopt als raadslid. Ze is al sinds een klein half jaar vanwege ziekte afwezig. Omdat de situatie niet verbetert, voelt Dirks zich genoodzaakt om te stoppen.

“Sinds juni heb ik te maken met flinke stressklachten”, legt Dirks uit. “Ik heb te lang te veel van mezelf geëist en ben daardoor in een burn-out beland. Het is ontzettend moeilijk en pijnlijk geweest om te stoppen als raadslid, maar in mijn ogen wel de enige juiste beslissing nu.” Dirks was sinds 2010 raadslid en richt zich nu op haar herstel en gezin. “Daarna hoop ik me buiten de raad ook weer voor de inwoners en de partij in te kunnen zetten.”

De lokale afdeling van de SP is teleurgesteld over het besluit, maar ook dankbaar voor het verzette werk. “We vinden het uiteraard erg jammer”, zegt voorzitter Tamara Koppelaar. “De afdeling is dankbaar dat ze haar werk zoveel jaar en met zoveel inzet heeft gedaan. We steunen Jorine in haar beslissing en wensen haar veel sterkte bij haar verdere herstel.” Lyan van Vliet volgt Dirks op als fractievoorzitter. Wie de opengevallen plek in de gemeenteraad inneemt, wordt op een later moment bekend.

Door: Adrienne Huizer, Mediapartner RTV Arnhem