Nieuwe verbinding tussen Hof te Dieren en de Veluwe

De plek waar de nieuwe brug moet komen Foto: Google Maps

DIEREN – Als het aan Stichting Twickel ligt, komt er een nieuwe verbinding tussen landgoed Hof te Dieren en de Veluwe. De stichting, beheerder van het landgoed, wil een voetgangersbrug aanleggen over de N348 en het spoor om zo de verbinding te herstellen die er in het verleden ook al was voordat de stationstraverse aangelegd werd.

“Wij zien de brug echt als een verbetering voor het recreatief gebruik van Hof te Dieren en het herstellen van de historische Koningsweg naar Ede en Apeldoorn”, zegt Wilke Schoenmakers, beheerder van het landgoed namens de stichting. Wethouder mobiliteit van de gemeente Rheden Gea Hofstede sluit zich bij hem aan. “Deze brug slaat letterlijk en figuurlijk een verbinding. Een verbinding tussen twee mooie gebieden en een verbinding tussen inwoners om samen een rondje te wandelen dicht bij huis.”

In eerste instantie gaat het om een brug voor wandelaars, onderzoek moet uitwijzen of de brug ook door fietsers gebruikt kan worden. Daarnaast richt het onderzoek zich op hoe de brug in het landschap past, of het financieel haalbaar is, moet ook de omgeving betrokken worden bij de plannen en is er overleg met de provincie en ProRail nodig. Het gemeentebestuur van Rheden is in principe akkoord met de brug.

Brug richting Doesburg

Behalve de brug over de N348 en het spoor, heeft Stichting Twickel nog een wens. Ze wil ook graag een fiets- en voetgangersbrug over de N348 aanleggen ter hoogte van de Hofstetterlaan in Ellecom. Deze brug moet een oude verbinding tussen het landgoed en Doesburg herstellen.

Door: Adrienne Huizer, Mediapartner RTV Arnhem