Henk Molenaar nieuw raadslid SP Rheden

De gemeenteraad van Rheden (archief) Foto: RTV Connect

– Henk Molenaar is het nieuwe raadslid voor de SP in Rheden. Hij neemt de zetel in die Jorine Dirks onlangs opgaf vanwege gezondheidsredenen. Molenaar werd dinsdagavond geïnstalleerd, na het officiële afscheid van Dirks.

Voor het afscheid had Dirks een videoboodschap opgenomen die tijdens de raadsvergadering werd uitgezonden. In de video ging ze nogmaals in op de reden om te stoppen en gaf ze haar oud-collega’s een boodschap mee. “Hou in het oog voor wie je in de gemeenteraad zit: de inwoners. Zeker in deze tijd dat het vertrouwen in de politiek afneemt en nu de gemeenteraad de komende jaren een zwervend bestaan leidt.” Dirks deed die oproep vanwege de vele energie die het afgelopen jaren is gaan zitten in de controle van de raad omdat stukken niet op tijd geleverd werden en de extra raadsvergaderingen die daardoor gehouden moesten worden. “Er zijn momenten geweest dat ik dacht ‘wat heeft de inwoner hier aan?’”

Na haar video was het burgemeester Carol van Eert die haar bedankte voor de inzet en nog terug blikte op ruim elf jaar geleden. Dirks kwam toen als 20-jarige als jongste in de gemeenteraad. “Je bleef dat vier jaar lang en zorgde met trots voor onze ficus Benjamini. We verdenken je er van dat je nadien stiekem een nieuwe hebt gekocht.” Dirks werd meteen fractievoorzitter en bleef dat tot ze zich afgelopen voorjaar ziek meldde en eind oktober besloot te stoppen.

Molenaar maakt termijn vol

Henk Molenaar legde na het officiële afscheid de belofte af en is daarmee geïnstalleerd als nieuw raadslid. Voor Molenaar is het een terugkeer in de raad. In 2006, toen de SP in Rheden voor het eerst mee deed aan de verkiezingen, werd hij samen met twee anderen gekozen. Na twaalf jaar raadslidmaatschap deed hij in 2018 een stapje terug. Hij was toen nog wel lijstduwer. Nu is hij tot de verkiezingen van 2022 toch weer raadslid.

Door: Adrienne Huizer, Mediapartner RTV Arnhem