Winstwaarschuwing voor financiën Rozendaal

Gemeentehuis Rozendaal Foto: RTV Arnhem

– Wethouder van Financiën Simon Warmerdam geeft een winstwaarschuwing af bij de begroting van Rozendaal. De cijfers zijn zwart, maar dat komt volgens hem door de verkoop van de grond aan de Steenhoek, waar vroeger de basisschool stond.

Ondanks de waarschuwing is er geen man overboord, geven coalitiepartijen Rosendael’74 en PAK aan. “We zijn nog steeds financieel gezond met een algemene reserve van 3,6 miljoen euro”, zegt fractievoorzitter van Rosendael’74 Corine ter Brugge. Haar collega Wouter Jansen van het PAK vult aan: “Er zijn geen grote risico’s vanwege de hoge weerstandsratio.” Die ratio geeft aan hoe makkelijk eventuele financiële problemen op te vangen zijn. In het geval van Rozendaal is die 15, terwijl 2 al uitstekend is. Beide partijen vinden wel dat er iets moet gebeuren om die situatie zo te houden. “Wij nemen de winstwaarschuwing van de wethouder serieus”, aldus Ter Brugge.

Een jaar geleden waren de cijfers ook zwart. Toen kwam dat door de verkoop van de oude Torckschool aan Geldersch Landschap en Kasteelen (GLK). Door de verkoop van de twee gebouwen heeft de gemeente geen zogenaamde stille reserves meer. “Ik zie geen incidentele inkomsten meer komen en ik wil u niet verrassen tijdens de kadernota”, zegt de wethouder. Hij wil de komende maanden in gesprek met de fracties over hoe de uitgaven omlaag en de inkomsten omhoog kunnen om zo zwarte cijfers te blijven schrijven. In het voorjaar moet daar meer over duidelijk zijn.

Door: Mediapartner RTV Arnhem