Hondenlosloopterrein blijft open, als het aan gemeenteraad Rheden ligt

Hondeneigenaren voor het gemeentehuis in De Steeg Foto: RTV Arnhem

– Het hondenlosloopterrein op het Rozendaalse veld blijft open. Tenminste, als het aan de gemeenteraad van Rheden ligt. Zij namen een motie aan die ervoor moet zorgen dat de honden er vrij kunnen blijven lopen. Dat staat ter discussie omdat de provincie van plan is het gebied in recreatiezone B te plaatsen. In die zone moeten honden aan de lijn.

Dat is tegen het zere been van hondenbezitters en uitlaatservices. Het Rozendaalse veld is één van de grootste losloopterreinen in de regio en wordt gebruikt door veel mensen en uitlaatservices. Die laatste groep betaalt een bijdrage om op het veld terecht te kunnen. Daarnaast zijn er contractuele afspraken de Geërfden van Velp. Het veld was tot 1921 van de Geërfden, maar is toen onder voorwaarden verkocht aan de gemeente Rheden. Eén daarvan is dat het veld altijd toegankelijk moet blijven.

Die toegankelijkheid komt door de plannen van de provincie in gevaar, vinden 16 raadsleden in de gemeenteraad. Zij steunen daarom de motie, die het college van B&W de opdracht geeft om bij de provincie aan te geven dat een sluiting niet wenselijk is. Een definitieve sluiting is daarmee niet van de baan. Provinciale Staten, het bestuur van de provincie, vergadert in januari over de recreatiezonering. Aan het einde van die maand is duidelijk hoe het plan er exact uitziet.

Zie ook:

Opnieuw onrust over losloopterrein Rozendaalse veld

Door: Adrienne Huizer, Mediapartner RTV Connect