SP Rheden doet niet mee met gemeenteraadsverkiezingen

SP Foto: SP Rheden

– De SP uit Rheden heeft dit jaar niemand op de kandidatenlijst staan voor de Gemeenteraadsverkiezingen in 2022. Dat maakte de SP al in november 2021 bekend. De SP kon geen geschikte kandidaten vinden.

Afdelingsvoorzitter Tamara Koppelaar: “Door de coronacrisis konden we als afdeling veel minder actief in buurten en op straat zijn dan normaal. Het directe contact met inwoners, maar zeker ook met onze eigen leden heeft daar onder te lijden gehad.

Voor een SP-afdeling is dat heel belangrijk. SP-leden staan over het algemeen liever in contact met de inwoner, dan dat ze stukken lezen en regelmatig vergaderen. Politiek staat voor veel mensen op grote afstand en steeds meer mensen raken niet alleen de interesse, maar ook het vertrouwen kwijt in de politiek.

Ook dat maakt het moeilijk om geschikte kandidaten te vinden. Het raadswerk vraagt bovendien veel tijd, energie en dossierkennis. Deze redenen, in combinatie met diverse persoonlijke omstandigheden van een aantal actieve leden, hebben geresulteerd in het besluit om niet deel te nemen aan de gemeenteraadsverkiezingen.

In 2006 kwam de SP met drie zetels in de gemeenteraad. De afgelopen twee periodes was de SP de grootste oppositiepartij in de raad.

De afgelopen jaren hebben we met trots een deel van de inwoners kunnen vertegenwoordigen in de gemeenteraad en hebben we laten zien dat inwoners ons weten te vinden. De SP maakte zich in de raad én daarbuiten onder andere hard voor meer betaalbare huurwoningen in onze gemeente, voor goede huishoudelijke hulp en voor fatsoenlijke begeleiding naar werk voor mensen in de bijstand.

Tussen 2006 en dit moment hebben al onze raadsleden het SP-geluid stevig laten horen. Het zal anders worden in de raad als er komende 4 jaar geen SP fractie is in de gemeenteraad. Maar ook als we niet in de raad zitten, zullen we als SP afdeling Rheden uiteraard vol aan de slag blijven om het geluid van inwoners te horen, samen met hen op te trekken en hun stem ook (waar nodig) te laten horen in het gemeentehuis.

De raad is voor ons slechts één van de middelen om politiek te bedrijven, maar gelukkig niet het enige. Graag bedanken we alle inwoners die de afgelopen jaren SP hebben gestemd voor hun steun en vertrouwen. De komende jaren gaan we met veel energie aan het werk en over 4 jaar zal de SP weer vertegenwoordigd zijn in de gemeenteraad van Rheden. “

Door: Martin Slijper, Mediapartner Studio Rheden