Kerkgemeenschappen starten Aktie Kerkbalans

Kerkbalans Foto: Kerkbalans

– De kerkgemeenschappen van de Protestantse, Hervormde en Rooms-katholieke gemeenten in Dieren, Spankeren, Ellecom-De Steeg en Rheden houden in deze periode weer hun jaarlijkse Aktie Kerkbalans.

Via deze actie vragen de kerken steun door middel van een financiële bijdrage.

Met deze bijdrage kunnen de kerken hun jaarlijkse kosten, zoals onderhoud kerkgebouwen en salarissen van predikanten, kerkelijk werkers en kosters blijven betalen. Daarmee kunnen de kerkgemeenschappen blijven voort bestaan en doorgaan met hun werk.

Kerken ontvangen namelijk geen subsidies en zijn voor de bekostiging van hun werk afhankelijk van donaties. De Aktie Kerkbalans is afgelopen zaterdag gestart en met name gericht op de leden van de verschillende kerken, maar uiteraard kan iedereen iets bijdragen.

Door: Martin Slijper, Mediapartner Studio Rheden