Wie vertegenwoordigt Christenunie bij de gemeenteraadsverkiezingen?

ChristenUnie  Foto: ChristenUnie

– De gemeenteraadsverkiezingen 2022 komen er weer aan. Maar wie staan er dit jaar in op de kandidatenlijst van het Christenunie? Wie zijn tijdens de ledenvergadering naast de lijsttrekker op de kandidatenlijst gezet voor de verkiezingen op 16 maart?

De lijsttrekker maakte Studio Rheden al bekend in oktober 2021. Dat is de ervaren Hendri Witteveen uit Dieren. Hij was de afgelopen achttien jaren al fractieleider in de gemeenteraad en wil dit graag nog vier jaar voort zetten.

De ChristenUnie heeft 1 zetel in de raad en maakt deel uit van de huidige coalitie maar levert geen wethouder. Raadsvolger Jan Stehouwer is lijstduwer geworden en zal na deze raadsperiode afscheid nemen. De partij heeft voor de komende verkiezingen een uitgebreide en vernieuwde kandidatenlijst.

Op de lijst van 2022 staan verder:

1. Hendri Witteveen

2. Berta Koolstra

3. Auke de Vries

4. Twan de Haas

5. Hans Koolstra

6. Arie Rijneveld

7. Heiko Esveld

8. Gerie Mensink

9. Johan Hoebé

10. Adriaan van Diermen

11. Arjen Veenstra

12. Paul Swart

13. Simon de Ridder

14. Jan Hekman

15. Jan Stehouwer

Door: Martin Slijper, Mediapartner Studio Rheden