Wie vertegenwoordigt GroenLinks bij de gemeenteraadsverkiezingen?

GroenLinks. Foto: GroenLinks

– Op de kandidatenlijst van GroenLinks voor de Gemeenteraadsverkiezingen in 2022 staan deze keer 15 namen. De lijst wordt aangevoerd door de huidige fractievoorzitter Tim Endeveld uit Velp. Endeveld is een herkenbaar gezicht binnen de gemeente Rheden.

Op veel dossiers is Tim Endeveld al ingevoerd en hij weet wat debatteren is. Hij is voor het eerste keer lijsttrekker.

Op de tweede plek vinden we Marc van Heijgen uit Velp. Hij is al geruime tijd werkzaam bij het Ministerie van Justitie en Veiligheid in de migratieketen.

FNV vakbondsman Jan Verhoeven uit Dieren staat op drie. Hij heeft een groot netwerk binnen het dorp en omschrijft zichzelf als een doener met inlevingsvermogen. Bart Kamps uit Dieren staat op plek vier. Hij doet in zijn dagelijks leven veel met duurzaamheid, en volgt in zijn vrije tijd de opleiding natuur- en milieuwetenschappen.

Henk Moes uit De Steeg staat op 5. Moes is als musicus en ondernemer actief binnen de cultuursector en wil zijn bestuurlijke ervaring graag ook politiek inzetten. Herriët Heersink uit Rheden staat op 6. Heersink is strategisch adviseur en expert op het gebied van informatiemanagement.

Semra de Boer uit Velp staat op 7 en op 8 staat Marloes van de Kolk uit Dieren. Op plek 9 vinden we Suzanne Vrieze uit Velp en op 10 Thijs Bredius uit Velp. Op plek 11 vinden we Herman Wehkamp uit Ellecom en op 12 Pauline Wenderich uit Velp. Op 13 staat Peter van den Hazel uit Ellecom en op 14 Linda Nieuwenhoven uit Rheden.

En op plekje 15 staat lijstduwer en oud wethouder Constans Pos uit Dieren.

Momenteel heeft GroenLinks 3 zetels in de gemeenteraad en zit de fractie in de oppositie.