Gemeente Rheden geeft informatiepakket aan 18-jarigen

18 jaar Foto: Pixabay

– Als je 18 wordt verandert er een hoop. Zo ben je bijvoorbeeld ineens verantwoordelijk voor je zorgverzekering, je toeslagen en mag je stemmen. Veel jongeren kunnen daar wel wat hulp bij gebruiken volgens de gemeente Rheden.

Daarom heeft de gemeente samen met het JongerenNetwerk een informatiepakket gemaakt om te zorgen dat je als 18-jarige geen belangrijke zaken mist. Zo maakt niemand een valse start.

Het pakket bevat informatie over al het regelwerk waar jongeren vanaf hun 18e zelf verantwoordelijk voor zijn. Er staan ook tips en persoonlijke verhalen in van andere jongeren. Met de checklist kunnen zij gemakkelijk afvinken wat al gedaan is en wat nog moet.

Wethouder Budel: “Word je 18, dan verandert er een hoop. Dat dit het moment is om je rijbewijs te halen en eindelijk in de auto van je ouders te mogen rijden, weten we vaak wel. Ook dat je eindelijk zelf mag gaan stemmen. Maar zelf je zorgverzekering afsluiten is minder bekend. En een huurtoeslag vergeten aanvragen kost je gewoon geld. Kortom, kijk het pakket eens in en doe er je voordeel mee!”.

Deze week ontvangen alle jongeren die vorig jaar of dit jaar 18 worden het pakket in de brievenbus. Ook is het pakket te vinden bij de bibliotheken en dorpshuizen en verkrijgbaar via Incluzio en het JongerenNetwerk. Maar wie volgend jaar pas 18 wordt ontvangt het dan per post.

Door: Martin Slijper, Mediapartner Studio Rheden