Kringloopwinkel Dieren baalt van verkoop urn vol as

. Foto: ANP

– Kringloopwinkel 2Switch baalt van de verkoop van een urn in hun winkel eerder deze week. Dat laat Robert Frantzen van de kringloop-winkelketen weten aan Omroep Gelderland. “Het is niet fijn en zeker niet onze bedoeling”, zegt hij.

Zie ook: Man koopt ‘mooi object’ bij kringloopwinkel, blijkt gevulde urn te zijn

Een klant kocht eerder deze week een gevulde urn bij het filiaal in Dieren. Manager Robert Frantzen stelt dat zoiets zeker niet de bedoeling is geweest. “Het begint er al mee dat zo’n urn bij ons wordt gebracht.”

De urn zat mogelijk in een doos met spullen. Die worden uitgezocht en vervolgens in de winkel geplaatst. “Een van de collega’s heeft aangevoeld dat dit niet thuishoort in de winkel en heeft het voorwerp apart gezet. Vervolgens heeft een andere collega daar anders naar gekeken en het per ongeluk als kunstobject teruggeplaatst in de winkel.”

Druppelvormige urn

De klant, die anoniem wil blijven, was afgelopen week op koopjesjacht in de kringloopwinkel. Bij een van de schappen stond de urn. De vrouw had meteen door dat het om een urn ging en heeft het toen gekocht vertelde zij tegen Rheden.Nieuws.nl. Op de vraag van Omroep Gelderland of de klant het personeel inschakelde bij de vondst van de urn zegt Frantzen: “Dat weet ik niet, dat is mij niet bekend”.

De urn uit de kringloopwinkel. – Foto: Rheden.nieuws.nl Foto: Rheden Nieuws

Alle soorten en maten

Frantzen zegt dat urnen tegenwoordig in alle soorten en maten komen. Dat zegt ook Mar Bremer van kringloopwinkel Rebuy in Dieren. “Ik moet zeggen dat je er niet meteen een urn uit haalt, dus dit had zo ook bij ons kunnen gebeuren.”

Het is overigens nooit de bedoeling geweest dat urnen over de toonbank gaan bij 2Switch. “Er heeft dus bij de verkoop ook een prijsje aan gezeten, ik vind dat heel ingewikkeld”. Hij begrijpt dat nabestaanden hier verdrietig van kunnen worden en dat het het emotie oproept.

Wel hoopt Frantzen dat de urn weer terechtkomt bij de rechtmatige eigenaar. “In de zeven jaar dat ik hier werk, is dit voor het eerst dat ik dit meemaak.”