Rheden deelt gratis corona zelftesten uit

Corona Foto: Pixabay

– Het is belangrijk dat iedereen kan beschikken over zelftests. Ook inwoners van de gemeente Rheden met een smalle beurs. Zij kunnen naast Humanitas nu ook bij Incluzio gratis zelftests ophalen.

Afhaalpunten gratis test

Humanitas verstrekt op alle 3 de locaties al gratis tests aan inwoners die op het spreekuur komen. Er kunnen nu ook gratis tests opgehaald worden bij de balies van de informatiepunten van de Dorpsteams van Incluzio, en op de spreekuren van de sociaal raadsvrouw: in Velp op maandag tussen 9:00 en 12:00 uur (buurthuis De Poort Heeckerensstraat 201) en in Dieren op woensdag tussen 13:00 en 16:00 uur (Pand 31, Van der Duyn van Maasdamstraat 31).

Inwoners van 18 en ouder mogen 1x per keer per week twee tests meenemen. Het laten zien van een legitimatiebewijs en inkomensgegevens is niet nodig.

Coronabesmettingen

Er is weer meer open. Er mag gesport en gewinkeld worden en inwoners kunnen weer naar hun club of vereniging . Een zelftest doen voordat je op pad gaat, helpt om het aantal coronabesmettingen te beperken. Daarom stelt de gemeente deze tests beschikbaar.

Wethouder Gea Hofstede: “Iedereen moet mee kunnen doen aan activiteiten die we door de versoepelingen van de coronamaatregelen weer kunnen oppakken. Maar corona is niet uit ons leven en er zijn nog steeds regels waaraan we ons aan moeten houden om het aantal besmettingen binnen de perken te houden.

Bijvoorbeeld als we op bezoek gaan of naar een plek gaan waar veel mensen zijn. Daarom is het belangrijk dat ook inwoners die minder te besteden hebben zelftests hebben zodat we verdere verspreiding van het virus voorkomen en elkaar beschermen.

Fijn dat Incluzio hier nu ook aan mee kan helpen en dat we zo samen met onze partners al onze inwoners kunnen bereiken!”.

Afbeelding
Corona Foto: Pixabay

Door: Martin Slijper, Mediapartner Studio Rheden