Drie aanhangwagens gestolen, politie geeft tips

Aanhangwagen Foto: Pixabay

– In de afgelopen twee maanden zijn er drie aanhangwagens in de gemeente Rheden gestolen. Daarom roept de politie eigenaren van aanhangwagens op om ze beter te beveiligen tegen diefstal. Vaak gaan eigenaren slordig om met de stalling van de karretjes.

Omdat aanhangwagens onder de 750 kg nergens geregistreerd staan, is het zeer moeilijk om een gesloten aanhangwagen op te sporen of te herkennen.

In een aangifte wordt volgens de politie vaak de kleur van de zijpanelen als enige bijzonderheid aangegeven. Dit is door dieven echter binnen 10 minuten verholpen met behulp van een spuitbus.

Dit maakt het opsporen van een gestolen aanhangwagen erg moeilijk. Bovendien kunnen aanhangwagens gemakkelijk verkocht worden.

Wat kunt u doen tegen diefstal?
Stal de aanhangwagen uit het zicht van de openbare weg, liefst in een gesloten ruimte. Gebruik een wielklem of disselslot om de aanhangwagen te beveiligen. Verwijder één van de wielen en het reservewiel en sla deze ergens anders op. Neem foto’s van je aanhangwagen. En maak de aanhangwagen uniek, graveer een uniek nummer op een strategische plaats.

Door: Martin Slijper, Mediapartner Studio Rheden