Gewelddadige moord op Marjolein (35) weer voor de rechter, verdachte in hoger beroep

Onderzoek bij de woning in Eerbeek.  Foto: Omroep Gelderland

– Een 31-jarige man uit Rheden gaat niet akkoord met de celstraf van 12 jaar die hij vorig jaar kreeg opgelegd. De rechter achtte het toen bewezen dat hij zijn toenmalige vriendin Marjolein Bosch met geweld van het leven heeft beroofd.

De man, die sinds september vast zit, gaat in hoger beroep tegen de uitspraak van de rechtbank. In Arnhem dient donderdag een eerste zitting, een zogenoemde pro-forma zitting bij het gerechtshof. De zaak wordt pas later inhoudelijk behandeld.

Wat gebeurde er?

Tijdens de rechtszaak van vorig jaar wordt een aantal zaken duidelijk over de bewuste nacht dat Marjolein overlijdt. De 35-jarige uit Eerbeek wordt op Valentijnsdag in de vroege ochtend dood aangetroffen in haar woning. De man uit Rheden, die ze dan net drie weken kent, is op dat moment bij haar. Hij belt in de nacht zelf 112, naar eigen zeggen als hij ziet dat Marjolein niet meer ademt.

Hulpverleners treffen de jonge vrouw vervolgens aan met blauwe plekken en striemen in haar hals. Later wordt duidelijk dat ze ook botbreuken heeft, en twee klaplongen. Onderzoekers stellen dat ze waarschijnlijk al een aantal uren eerder is overleden. Volgens de rechter bracht haar vriend haar met geweld om het leven. Een lange, onvoorwaardelijke gevangenisstraf, vond de rechtbank daarom op zijn plaats.

De man uit Rheden zegt zelf dat het anders is gegaan en gaat dus in hoger beroep tegen die uitspraak. Volgens hem was de dood van Marjolein een gevolg van een val, of ongeluk. De twee zouden in de dagen daarvoor al ruzie hebben gehad, waarbij over een weer zou zijn geslagen, zo stelt de man. Marjolein leed aan MS, waardoor ze kwetsbaar was. De man uit Rheden was daarvan op de hoogte.

Wanneer de zaak inhoudelijk wordt behandeld is nog niet bekend.

Zie ook: Twaalf jaar cel voor doden Marjolein (35) vlak voor Valentijnsdag

Door: Madelien Jansen