Actie voor vluchtelingen uit Oekraïne, is het oplichting?

Brief Foto: Studio Rheden

– Studio Rheden kreeg vragen over een brief die op meerdere plekken in Velp huis aan huis is afgeleverd. Het gaat om een brief waarom iemand vraagt om geld te doneren voor vluchtelingen uit Oekraïne. Maar is het oplichting?

Studio Rheden heeft op vele manieren geprobeerd te achterhalen wie er achter de brief zit. Maar de initiatiefnemers zijn niet te bereiken.

Ook de wijkagenten uit Velp hebben argwaan. “Wij krijgen sinds gisteravond meerdere meldingen dat deze brief huis aan huis afgeleverd wordt. Het staat jullie uiteraard vrij om een keus te maken of je hieraan mee wil werken. Wij kunnen echter de echtheid of oprechtheid niet verifiëren. Wees dus wijs met wat jullie doen.”

Studio Rheden adviseert op dit moment om alleen aan Giro 555 geld over te maken.

Afbeelding
Brief Foto: Studio Rheden

Door: Martin Slijper, Mediapartner Studio Rheden