Inwoners gemeenten Rheden en Rozendaal opgelet: A50 gaat dicht

Ter illustratie. Foto: Rechtbank Gelderland

– Inwoners uit gemeente Rheden en Rozendaal krijgen de komende zes maanden te maken met veel verkeersproblemen. De snelweg A50 tussen Arnhem en Apeldoorn krijgt een opknapbeurt.

Het gaat om een stuk van 22 kilometer, tussen knooppunt Beekbergen en Waterberg.

Wie komende weekend van Apeldoorn naar Arnhem wil, moet omrijden. De officiële omleidingsroute gaat via de A1, A30 en A12. De andere kant op is de A50 wel open, zo meldt Omroep Gelderland.

De weg van Apeldoorn naar Arnhem is al vanaf vrijdagavond 20.00 uur afgesloten en dat duurt tot maandagochtend 05.30 uur. Ook de vier weekenden daarna (11-14 maart, 18-21 maart, 25-28 maart en 1-4 april) is dit stuk snelweg dicht.

“Het asfalt is aan het einde van zijn levensduur. Asfalt wordt gebruikt, er gebeuren af en toe ongelukken. Dan raakt het asfalt beschadigd en wordt het gerepareerd. Dan krijg je weer vorst. Op enig moment is het klaar. Dat moment is nu aangebroken”, licht een woordvoerder van Rijkswaterstaat toe.

Logistiek en veiligheid

Het werk opdelen in stukjes zodat niet het hele stuk dicht moet, was geen optie, aldus de wegbeheerder. “Dat heeft te maken met de logistiek van de aannemer en de veiligheid voor de wegwerkers. We sluiten nu vijf weekenden 22 kilometer af en dan wordt er elk weekend op verschillende stukken gewerkt. De tijd die we dan hebben, wordt zo maximaal mogelijk benut om de hinder zo beperkt mogelijk te laten zijn.”

Andere kant in augustus

Na deze vijf weekenden is het werk nog niet klaar. In augustus is de andere kant aan de beurt. Dan is de snelweg van Arnhem naar Apeldoorn dicht tussen 5 en 22 augustus. “Daarvoor gaat de weg dus 16 dagen achter elkaar dicht.”

In september en oktober volgen er dan nog een paar weekendafsluitingen van de A50, in de richting van Arnhem.

“Dan zijn we een goed half jaar verder, maar dan ligt de A50 er weer goed bij.”

Door: Martin Slijper, Mediapartner Studio Rheden