GroenLinks maakt zich zorgen over toename goederenvervoer

Trein Foto: Studio Rheden

– De spoorlijn die onder andere de dorpen Velp, Rheden en Dieren doorkruist, wordt volgens GroenLinks steeds meer belast met het vervoer van goederen. Deze zogeheten “IJssellijn” is echter helemaal niet toegerust op dit zware transport.

Deze spoorverbinding is voornamelijk ontworpen op veel lichter reizigersvervoer.

“Natuurlijk zijn we voor meer vervoer per spoor, maar door de toename van het goederenvervoer kan de leefbaarheid in de dorpen onder druk komen te staan” aldus Tim Endeveld, fractievoorzitter GroenLinks Rheden, “denk hierbij aan meer lawaaioverlast, meer trillingen en langere wachttijden bij het spoor”.

Daarbij komt de discussie over de noordtak van de Betuweroute. Er zijn twee voorgestelde routes, waarvan één midden door de dorpen in de gemeente komt. Wanneer er gekozen wordt voor de route door de dorpen heeft dat een enorm effect, denk hierbij aan extra geluidsmaatregelen en meer tijd dat de overgangen niet doorgaanbaar zijn.

GroenLinks wil weten wat de gevolgen precies zijn mocht het goederenvervoer door de dorpen toenemen. Daarom heeft GroenLinks vragen gesteld aan het college.

Door: Martin Slijper, Mediapartner Studio Rheden