Politieke partijen debatteren in Dieren

Debat Studio Rheden. Foto: Martin Slijper

– De politieke partijen hadden het dinsdag 8 maart erg druk. Studio Rheden organiseerde twee verkiezingsdebatten in een enorme grote bus. Daarvoor werkte de lokale omroep van Rheden en Rozendaal intensief samen met Omroep Gelderland. Daarnaast was er nog een debat in Het Rhedens en een inloopavond bij Theothorne.

De speciale bus stond geparkeerd in Dieren naast de bibliotheek waar de twee debatten werden gehouden. Om 14 uur debatteerde Rozendaal ’74, BGR en Pak Rozendaal.

Bekijk hier de beelden terug

Zie ook: Details maken het verschil in Rozendaalse politiek
Zie ook: Vrees voor parkeerproblemen bij Rozendaalse veld

Debat Studio Rheden – Foto: Martin Slijper

Tussen 16 en 17 uur was het de beurt aan VVD, PVDA, Volkspartij Politiek Rheden, CDA, GPR Burgerbelangen, D66, ChristenUnie en Groenlinks. Daar gingen de partijen in twee groepen in debat.

Bekijk hier de beelden terug

Zie ook: Waterenergie geopperd als de oplossing voor Rheden

Zie ook: Rheden wil middels deze manieren energieneutraal worden

Debat Studio Rheden – Foto: Martin Slijper
Debat Studio Rheden – Foto: Martin Slijper

Het Rhedens

Daarnaast was er dinsdag ook nog een debat met jongeren op Het Rhedens in Dieren. Jelte Kolkman van de VVD organiseerde daar een jongerendebat. Veel scholieren gingen daar in gesprek over diverse thema’s zoals wonen, klimaat en veiligheid. Bij het debat waren ruim 60 jongeren aanwezig. Bij dit debat waren alle partijen aanwezig behalve Volkspartij Politiek Rheden.

Debatteren bij Het Rhedens – Foto: Hendri Witteveen

Volkspartij Politiek Rheden

Lijsttrekker Theo Kooijmans van Volkspartij Politiek Rheden koos ervoor om dinsdagavond zelf een inloopavond te organiseren voor jongeren en senioren. De opkomst voor deze bijeenkomst was niet groot. De inloopavond vond plaats in cultureel centrum Theothorne in Dieren.