Stormschade in bossen bijna overal opgeruimd, wandelen kan weer

De omgevallen bomen en afgevallen takken zijn weer opgeruimd. Foto: Omroep Gelderland

– Drie weken na de drie stormen die in korte tijd over Nederland raasden, zijn alle bossen weer bewandelbaar. In de afgelopen weken zijn bijna alle gevaarlijke, loshangende takken afgezaagd en opgeruimd.

Zie ook: Het gaat nog drie weken duren voordat Park Hoge Veluwe ‘stormvrij’ is

“Over het algemeen zijn de paden en wegen waar mensen komen vrij”, zegt een woordvoerder van Staatsbosbeheer tegen Nu.nl. De natuurorganisatie beheert in Gelderland 31.000 hectare bos, natuur en landschap. Dat is ongeveer een derde van de totale natuur in onze provincie.

Storm Eunice

De stormen met de namen Dudley, Eunice, en Franklin zorgden voor gevaarlijke situaties in bossen, waarbij takken naar beneden kwamen en bomen omvielen. Vooral Eunice richtte op vrijdag 18 februari veel schade aan. Er moest flink gezaagd worden om de bossen weer veilig te maken.

“Er zijn nog enkele plekken waar boswachters nog niet klaar zijn, maar daar staat het duidelijk aangegeven.” Volgens de zegspersoon krijgen mountainbikeclubs de actuele informatie over de laatste gevaarlijke plekken zodat ze er tijdens het fietsen rekening mee kunnen houden