Definitieve uitslag en informateur bekend in Rheden

Stembureau. Foto: Martin Slijper

– Burgemeester Carol van Eert heeft maandagmorgen als Hoofd van het Centraal Stembureau de vaststelling ondertekent van de officiële uitslag. Dat maakte Studio Rheden al eerder bekend. Nu is ook bekend hoe de definitieve uitslag en de zetelverdeling van de gemeenteraadsverkiezing in Rheden eruit ziet.

Dit is te zien in het het onderstaande overzicht.

Definitieve uitslag Rheden 2022 – Foto: Studio Rheden

GroenLinks benoemt informateur in Rheden

GroenLinks draagt Ronald Paping voor als informateur om te komen tot een nieuw college in Rheden aangezien de partij van Tim Endeveld als winnaar vijf zetels wist te bemachtigen. Paping krijgt de opdracht om de meest passende en gedragen bestuursvorm voor Rheden te onderzoeken. Paping is momenteel aftredend wethouder in Arnhem.