Geen hertellingen in Rheden en Rozendaal

Rozendaal stemhokje. Foto: Martin Slijper

– Gemeenten Rheden en Rozendaal gaan de stemmen van de gemeenteraadsverkiezingen niet hertellen. In de periode naar de verkiezingen toe hoor je het vaak genoeg zeggen, meestal door politici: “Elke stem telt.” In onze gemeenten zijn geen hertellingen aangevraagd.

Burgemeester Ester Weststeijn van Rozendaal meldt dat het allemaal goed is verlopen. Er waren geen bezwaren tegen de uitslag. Weststeijn: “Op 30 maart installeer ik 9 nieuwe raadsleden, waarvan 2 echt nieuwe. (En als er raadsleden doorschuiven naar het college, staat er nog een nieuwe klaar!)”

Burgemeester Carol van Eert van Rheden heeft maandagmorgen om 10 uur ook de definitieve uitslag gemeenteraadsverkiezingen 2022 in de gemeente Rheden vastgesteld. Er komen 16 nieuwe raadsleden (60%) en er blijven 11 al zittende leden.