Magda Rook, de nummer drie van GPR Burgerbelangen stopt als raadslid

Magda Rook. Foto: Omroep Gelderland

– Magda Rook, nummer 3 op de kieslijst van GPR Burgerbelangen, laat slechts een week na de verkiezing weten te stoppen als raadslid. In de periode tussen de kandidaatstelling en de verkiezingen is bij haar longcovid vastgesteld. Daardoor is zij voor langere tijd fysiek niet in staat het raadswerk voor de volle honderd procent uit te voeren.

“Dat kan ik tegenover mezelf niet verantwoorden, maar ook niet tegenover de gemeenteraad, de inwoners en onze partij.” aldus Magda Rook.

Toch zal ze op dinsdag 29 maart wel aanwezig zijn bij de vergadering waarin de huidige raad afzwaait. Die avond zal voor haar de laatste vergadering als raadslid zijn. Frans Kooistra, nummer 5 op de lijst, zal haar zetel innemen.

Gezondheid staat doorgaan helaas niet toe

Magda Rook is sinds 2010 raadslid voor de Groep Pieper Rook / Burgerbelangen (GPRB), de partij die zij met Wim Pieper destijds heeft opgericht. Tot juli 2021 was zij tevens fractievoorzitter van GPRB. Bij de verkiezingen van maart 2022 haalde ze nog ruim 350 voorkeursstemmen, voldoende voor een eigen zetel. Haar gezondheid staat echter niet toe dat ze die ook daadwerkelijk gaat innemen.

Zie ook: Wie vertegenwoordigt GPR Burgerbelangen bij de gemeenteraadsverkiezingen?

Zie ook: In gesprek met GPR Burgerbelangen: ‘Posbank blijft open voor senioren en mindervaliden’