Schaapsherder geeft demonstraties op lammetjesdag

Lammetjes. Foto: Schaapskudde Elspeet

– Lammetjesdag in Rheden komt er weer aan. Zaterdag is iedereen weer welkom bij de Rhedense Schaapskudde om 148 nieuwe lammetjes te komen bewonderen. Daarnaast zijn er ook veel leuke activiteiten voor jong en oud.

In het najaar hebben veel Rhedenaren hun cheque van de ‘ikbuurtmee’ actie gedoneerd aan de Rhedense Schaapskudde. Hierdoor was het mogelijk om zaterdag voor alle kinderen onder andere een circusworkshop te organiseren. En de Rhedens Fanfare Corps komt ook nog muziek maken.

Lammetjesdag – Foto: Martin Slijper

De Hei Wolgroep laat zien wat men kan maken van een schapenvacht door middel van demonstraties. En de herder geeft zaterdag regelmatig demonstraties schapen drijven.

Lammetje adopteren

Tijdens lammetjesdag bij de Rhedense Schaapskudde is het ook nog mogelijk om een lammetje te adopteren. Daarmee steunt uw natuurlijk ook de Rhedense Schaapskudde.

Schapen op de hei – Foto: Studio Rheden

Lammetjesdag is zaterdag open tussen 10.30 en 16.00 uur. Houdt u er rekening mee dat parkeren alleen mogelijk is op het terrein bij Bezoekerscentrum Natuurmonumenten want bij de schaapskooi is geen parkeergelegenheid.

Zie ook: Jochem van Gelder adopteert eerstgeboren lammetje

Zie ook: Eerste lammetje van 2022 bij Schaapskudde Rheden geboren

Zie ook: Rhedense schaapskudde alert op komst wolf