Verdachte dubbele moord in McDonald’s komt uit Rozendaal

Politie. Foto: Martin Slijper

– De schutter van 32 die twee Zwolse broers (57 en 62 jaar) doodschoot bij een vestiging van fastfoodrestaurant McDonald’s in Zwolle zou uit Rozendaal komen. De Rozendaler schoot de broers Huseyin en Ali Torunlar dood op woensdag 30 maart.

Volgens de website Boevennieuws.pro is de Rozendaler directeur van een bedrijf in Turkse levensmiddelen in Velp. Het bedrijf distribueert en verhandelt mediterraanse food en non-food producten. Wat de relatie is tussen hem en de slachtoffers is nog onbekend.

“Huseyin Torunlar en de Rozendaler begaven zich in ieder geval in dezelfde kringen” zo meldt Boevennieuws.pro. “Zo waren beiden aanwezig bij feesten georganiseerd voor Turkse ondernemers, zoals een iftar georganiseerd door de Turkse ondernemers vereniging uit Arnhem bij partycentrum Maksim. Eerder melden bronnen aan deze site dat openstaande schulden van Ali Torunlar mogelijk de achtergrond waren van de schietpartij. Daarnaast zou de man ook betrokken zijn geweest bij drughandel. Zijn broer Huseyin Torunlar was op het verkeerde moment op de verkeerde plek. De naam van de Rozendaler en die van zijn vader en broer komen voor in een grote hennepzaak in Deventer. ”

Het schietincident had woensdag rond 18.00 uur plaats in de McDonald’s aan de Floresstraat in Zwolle. De verdachte meldde zich later op die avond zelf bij het politiebureau in Deventer. De man heeft inmiddels al een verklaring afgelegd. De man zit nu vast op verdenking van moord, gepleegd ten aanzien van beide slachtoffers. De verdachte mag momenteel alleen contact hebben met zijn advocaat.