De A50 zit komend weekend dicht (en dit is de reden)

De A50 is richting Arnhem afgesloten. Foto ter illustratie. Foto: ANP

– Snelweg A50 is komend weekend dicht tussen Apeldoorn en Arnhem. Rijkswaterstaat voerde de afgelopen weken in het weekend grote asfalteringswerkzaamheden uit tussen de knooppunten Beekbergen en Waterberg. Vanavond vanaf 20.00 uur gaat de weg voor de laatste keer dicht en zijn de werkzaamheden maandag om 05.30 uur volledig afgerond.

De werkzaamheden van komend weekend zouden eigenlijk vorige week al plaatsvinden. Toen kon het onderhoud niet doorgaan, vanwege de weersomstandigheden.

Zie ook: De A50 is dit weekend toch open en dit is de reden

Omleidingsroute

Er is om omleidingsroute ingesteld, zodat automobilisten alsnog op plaats van bestemming kunnen komen. Het verkeer wordt omgeleid via Barneveld. Vanaf knooppunt Beekbergen kan het verkeer via de A1, A30 en A12 naar Arnhem rijden. Rijkswaterstaat geeft dit aan op borden.

Pas op met het nemen van een andere alternatieve route. Eerder weken bestuurders uit naar de Delenseweg, de N804. Die provinciale weg loopt via Hoenderlo en bewoners van dat dorp ervaarden veel overlast. Het verkeer dat de route probeert te bereiken werd teruggestuurd door de politie. Alleen bestemmingsverkeer komt erdoor.

Het nemen van die sluiproute kan een boete van 100 euro opleveren.

Zie ook: Automobilisten riskeren boetes op sluiproute bij werkzaamheden A50

Volgende fase in de zomer

Na dit weekend is de eerste fase aan het groot onderhoud van de A50 voltooid. “Om de snelwegen kwalitatief op niveau te houden voert Rijkswaterstaat beheer- en onderhoudswerkzaamheden uit. Zo kunnen mensen en goederen ook in de toekomst vlot en veilig hun bestemming bereiken”, laat de wegbeheerder weten.

De volgende fase begint op vrijdag 5 autustus. De A50 gaat dan in de andere richting, dus tussen Arnhem en Apeldoorn, voor zestien dagen dicht. In september en oktober volgen vier weekendafsluitingen van de A50 tussen de knooppunten Beekbergen en Waterberg in de richting Arnhem.