Na Ellecom krijgt De Steeg ook dit jaar glasvezel

Glasvezel Delta in kringloopwinkel Velp. Foto: Martin Slijper

– Delta Fiber Netwerk is in maart 2022 in Ellecom gestart met het aanleggen van glasvezel. Maar er is meer goed nieuws. Daarnaast heeft het bedrijf ook aan BAM Telecom opdracht gegeven om De Steeg te voorzien van glasvezel.

Naar verwachting zullen Ellecom en De Steeg beide rond de bouwvak grotendeels klaar zijn. Na de bouwvak wordt gestart met blazen van glas. Klanten zullen naar verwachting dan eind dit jaar geactiveerd worden en gebruik kunnen maken van het nieuwe glasvezelnetwerk.

Glasvezel in De Steeg

Delta Fiber Netwerk De Steeg – Foto: Studio Rheden

Velp

In Velp loopt momenteel nog een campagne van Delta Fiber Netwerk. Als 20% van de inwoners ‘ja’ zegt tegen de aanleg van een glasvezelnetwerk en vóór 18 mei 2022 een abonnement afsluit bij één van de telecomaanbieders, komt er glasvezel in het dorp.

Informatieavonden

Delta Fiber Netwerk organiseert daarom nog twee informatieavonden voor de inwoners van Velp. De eerste is op op donderdag 14 april bij Ontmoetingscentrum De Paperclip (Eiberstraat 16 Velp).

De tweede is op dinsdag 19 april bij buurtcentrum Trefpunt De Elleboog (Nieuw-Schoonoord 2 Velp). Beide inloopavonden starten om 19.00 uur. En van 19.30 tot 20.30 uur vindt de presentatie plaats.

Online informatieavond

Volgt u liever een ‘online’ informatieavond? Die wordt gehouden op 21 april om 19.30 uur. Dan wordt antwoord gegeven op veel vragen en is er de mogelijkheid om live vragen te stellen via de chat. Inwoners kunnen de avond volgen vanuit huis via de computer, tablet of telefoon. Inwoners kunnen zich aanmelden via gavoorglasvezel.nl.

De meest gestelde vraag die voorbij komt: “Ik heb nog een contract tot en met maart 2023. Maar glasvezel start al in december 2022. Betaal ik dan vier maanden dubbel?”. Het antwoord is: Nee, u glasvezel abonnement start dan pas in maart 2023, wanneer u huidige abonnement stopt.

Zie ook: Glasvezel in Velp is dichterbij dan ooit in Velp