Verdachte dubbele moord McDonald’s nog zeker 90 dagen in de cel

Politieonderzoek na de schietpartij in de McDonalds in Zwolle. Foto: ANP

– De 32-jarige Veysel Ü. uit Rozendaal, die wordt verdacht van de fatale schietpartij in een McDonald’s in Zwolle, blijft zeker negentig dagen langer vastzitten. De man werd woensdag voorgeleid bij de raadkamer van de rechtbank, die besliste het voorarrest te verlengen.

De raadkamer oordeelde ‘dat er voldoende redenen zijn om de verdachte langer vast te houden. De man, die in Velp een bedrijf heeft dat in levensmiddelen handelt, wordt verdacht van een ernstig feit en er is sprake van een geschokte rechtsorde’.

Zie ook: Familie verdachte dubbele moord McDonald’s ‘helemaal kapot’

Hij zit nog in volledige beperking, wat inhoudt dat hij alleen met zijn advocaat contact mag hebben.

Twee broers overleden

Bij de schietpartij eind maart kwamen twee broers van 57 en 62 jaar uit Zwolle om het leven. Het Openbaar Ministerie verdenkt de man van moord en gaat uit van een gerichte actie tegen de slachtoffers. Een hoogopgelopen conflict over een grote geldschuld zou het motief kunnen zijn, meldden diverse media eerder.

Op het moment van de schietpartij was het druk in het restaurant. Er waren ook veel kinderen getuige van de dubbele moord.

Zie ook: Jonge vader verdacht van dubbele moord: ‘Te bizar voor woorden’