Wandel mee met de Nationale Diabetes Challenge 2022

Nieuw logo Sportbedrijf Rheden. Foto: Gemeente Rheden

– Sport in Rheden organiseert elk jaar in onze gemeente de ‘Nationale Diabetes Challenge’. Dit is oorspronkelijk een landelijk wandelevenement om mensen in beweging te brengen. En Sport in Rheden haalt de wandeling ook naar onze gemeente.

De Nationale Diabetes Challenge is een beweegproject dat de leefstijl en gezondheid van mensen (met diabetes) verbetert. In 20 weken tijd wandelen zorg-, sport- en welzijnsprofessionals één keer per week samen met de deelnemers op weg naar een betere gezondheid. Er wordt maximaal één uur gewandeld waarbij gelet wordt op ieders niveau.

Bewegen is gezond voor iedereen. De wandelingen zijn niet alleen bedoeld voor mensen met diabetes, ook mensen zonder diabetes kunnen meelopen en ze zijn gratis.

En in september wandelt u gezamenlijk met alle deelnemers uit de rest van Nederland de finale. De verwachting is dat op deze dag iedereen zeker 5 km zal kunnen lopen sommigen misschien zelfs 10, 15 of 20 km.

Dieren

Op 18 april start Dieren met wekelijkse wandelingen. De wandelmomenten vinden plaats op maandag ochtend van 10.00 tot 11.00. De start is bij inloophuis het Duynhuis in Dieren. Inschrijven kan hier.

Velp

Op 17 mei start het Gezondheidscentrum Velp met wekelijkse wandelingen. De wandelmomenten vinden plaats op dinsdagochtend van 10.00-11.00 uur. Inschrijven kan hier.

Rheden

Op 18 mei start Rheden met de wekelijkse wandelingen. De wandelmomenten vinden plaats op woensdag ochtend van 9.00 tot 10.00. De start zal zijn vanaf het Dorpshuis Rheden. Inschrijven kan hier.