Formatie afgerond in Rozendaal

Formatie afgerond in Rozendaal. Foto: Gemeente Rozendaal

– De oude coalitiepartijen hebben ook voor de nieuwe raadsperiode een akkoord afgesloten. Het nieuwe motto is: “Daadkrachtig werken aan een duurzame toekomst”.

Namens PAK Rozendaal wordt Tineke van der Pas voorgesteld als wethouder. Zij neemt daarmee het stokje over van Wethouder Logemann. Voor Rosendael ’74 blijft Simon Warmerdam als wethouder zitten in het college dat verder bestaat uit Burgemeester Ester Weststeijn.

De gemeenteraad van Rozendaal telt 3 partijen. De partij BGR van blijft hiermee onder aanvoering van Loes Hupkes in de oppositie zitten maar heeft wel een bijdrage geleverd aan de vertaling van de verkiezingsprogramma’s naar een akkoord.

De nieuwe coalitie heeft de actiepunten van het akkoord gekoppeld aan de duurzame doelen van de Verenigde Naties. ‘Met bescheiden middelen en een pragmatische aanpak willen we het verschil blijven maken voor onze inwoners en willen we het karakter van ons prachtige kasteeldorp in stand houden en versterken.’ Schrijven Warmerdam en Van der Pas in een verklaring. Rozendaal is hiermee waarschijnlijk de eerste gemeente na de raadsverkiezingen met een coalitieakkoord.

Rozendaal – Foto: Martin Slijper