Afstudeerders kunnen op open dag weer ‘echt ervaren en zien’

Na twee jaar zijn er weer fysieke open dagen op scholen. Foto: Omroep Gelderland

– De afgelopen twee jaar waren er nauwelijks fysieke open dagen op scholen. Afstudeerders en andere mensen die zich wilden oriënteren op een vervolgstudie of middelbare school moesten dat veelal online doen. Vanwege de grote groep examenkandidaten die daardoor nog geen studie gekozen heeft, organiseert Yuverta mbo in Velp speciaal een extra open avond.

“We willen studiekiezers die zich minder goed hebben kunnen oriënteren de kans bieden om de juiste keuze te maken”, vertelt Maurice Koster, senior opleidingsmanager bij Yuverta mbo Velp. “Op deze open avond kunnen bezoekers kennismaken met de school, de opleidingen en het landgoed waarop we gevestigd zijn.”

Alleen maar online

Mylan Frenken bezoekt samen met zijn vader de open avond. “Tijdens corona waren er wel open dagen, maar dan online. Dan is het moeilijk keuzes maken. Dan ben je niet op de plek van de school zelf.”

Bekijk hier hoe Mylan een kijkje neemt op de school in Velp:

Op deze school is er in ieder geval genoeg keuze: van boswachter tot watermanagement en sportinstructeur. Mylan hanteert deze avond zelfs al de kettingzaag, hij bestudeert waterbeestjes en zit op een mountainbike.

“De opleidingen op deze school moet je echt ervaren en zien”, zegt Koster. “De maatregelen zijn nu eindelijk afgenomen, waardoor studenten zich nu zeker beter kunnen oriënteren”, zegt Lianne de Roos van het Interstedelijk Studenten Overleg, “Fysieke momenten zijn nodig om je te oriënteren.”

Zie ook: