Politie lost schoten na dreiging met vuurwapen

Bij een woning in Dieren is een persoon aangehouden. Foto: Persbureau Heitink

– De politie heeft tijdens Koningsnacht twee waarschuwingsschoten gelost bij een woning in Dieren. Dat gebeurde na een incident op de lokale kermis, waarbij mogelijk met een vuurwapen werd gedreigd.

Een persoon die aanwezig was op de Dierense kermis zou andere mensen hebben bedreigd, zegt een woordvoerder van de politie. “Daarbij zou mogelijk een vuurwapen betrokken zijn.” Op het moment dat de politie ter plaatse kwam was de verdachte persoon al vertrokken. Agenten troffen later wel een voertuig aan in de Kruisstraat.

Schoten

De politie zou na dat incident op zoek zijn gegaan naar de mogelijke verdachte in een woning aan de Kruisstraat. Meerdere agenten waren ter plaatse en de woning zou voor langere tijd onder schot zijn gehouden.

“Vervolgens werden daar in een woning twee personen aangetroffen. De personen die zich in de woning ophielden wilden niet direct meewerken, toen onze collega’s vroegen hun handen te laten zien en of zij naar buiten wilden komen.”

Twee aanhoudingen

Daarop hebben agenten waarschuwingsschoten gelost, waarna de twee naar buiten kwamen. Een 45-jarige verdachte uit Dieren werd aangehouden. De andere bewoner bleek niet betrokken bij het incident.