Timo en Marjolein starten begraafplaats voor dieren in Spankeren

Begraafplaats voor dieren in Spankeren. Foto: Timo Burgers

– Melkveehouder Timo Burgers uit Spankeren probeert al ruim acht jaar te starten met een dierenbegraafplaats. Deze komt naast zijn boerderij aan de Bockhorstweg in Spankeren.

Dinsdagavond kreeg Burgers te horen dat hij eindelijk kan starten met zijn dierenbegraafplaats ‘Erve ten Holte’. De gemeente heeft de bestemmingsplanwijziging goedgekeurd.

Timo Burgers: “Het is leuk om nu eindelijk met praktische dingen voor de dierenbegraafplaats aan de gang te gaan. Dat motiveert meer dan wachten op een vergunning. Ik hoop dat ik veel mensen kan helpen na het overlijden van hun huisdier. “

Volgens Burgers was er behoefte aan een nieuwe dierenbegraafplaats voor kleine huisdieren in de regio Arnhem. Een dood huisdier hoort volgens hem niet in de vuilnisbak. Na vele jaren is inspanning kan hij nu echt starten met de dierenbegraafplaats. Inmiddels staat er al een heg omheen.

En daarnaast wil hij nog wat extra beplanting en bankjes plaatsen. Naast de dierenbegraafplaats wordt nog een ontvangstruimte ingericht en er komen nog enkele parkeerplaatsen op de boerderij van Burgers.

Op de nieuwe begraafplaats stond tot enkele jaren geleden een varkensstal met een oppervlakte van zo’n 500 vierkante meter. Straks is hier plek voor vijfhonderd graven.

De melkveehouder is inmiddels druk bezig met een website Ervetenholte.nl van zijn nieuwe begraafplaats. De naam ‘Erve ten Holte’ was in het verleden de naam van het boerenbedrijf. De familie Burgers woont en werkt er sinds 1800. Oorspronkelijk als pachtboer, tot de familie de boerderij in 1905 kocht. Toen kreeg deze de naam Burgershoeve. Het is nu een van de oudste boerderijen in Spankeren. Het gebouw, tevens rijksmonument, dateert nog uit 1792.

Begraafplaats voor dieren in Spankeren – Foto: Studio Rheden