In Rheden zijn 51 Oekraïners ingeschreven, in Rozendaal 10

Vlag Oekraïne. Foto: Pixabay

– In de gemeente Rheden hebben zich sinds het begin van de Russische invasie 51 mensen ingeschreven. Die zijn gevlucht uit Oekraïne en hebben zich ingeschreven bij de Basisregistratie Personen. Dat blijkt uit cijfers van het Centraal Bureau voor Statistiek (CBS).

Sinds 24 februari 2022 hebben 51 Oekraïners zich in Rheden ingeschreven. Dat komt neer op 11,7 per tienduizend inwoners. Hiervan worden er ongeveer 20 opgevangen door de gemeente Rheden aan de Kerkallee in Velp. De overige Oekraïners worden door particulieren opgevangen

Rozendaal

Sinds 24 februari hebben 10 Oekraïners zich in Rozendaal ingeschreven. Dat komt neer op 56,9 per tienduizend inwoners. De gemeente Rozendaal heeft zelf nog geen Oekraïners opgevangen. Alle Oekraïners worden door particulieren opgevangen.

Zie ook: Rheden heeft plek om vluchtelingen uit Oekraïne op te vangen

In Arnhem hebben zich al 519 Oekraïners ingeschreven. Dat komt neer op 31,7 per tienduizend inwoners. Dat komt doordat die gemeente ruim 200 vluchtelingen opvangt in onder meer twee grote cruiseschepen.