Veel mensen klagen op social media over kermis in Dieren

Kermis Dieren. Foto: Martin Slijper

– De kermis in Dieren is dit jaar niet helemaal soepel verlopen. Het begon met de kermis zelf. Volgens veel inwoners stelde die dit jaar weinig voor. Het Ericaplein was half leeg. Er waren veel te weinig (grote) attracties vergeleken met voorgaande jaren. Hierdoor zijn veel mensen aan het klagen op social media.

Ondanks dat werd de kermis wel goed bezocht door jong en oud. Vooral de kinderen waren blij met de komst van de kermis in Dieren. Overdag konden zich goed uitleven op het jaarlijkse feestje.

De Dierense Oranje Stichting liet eerder weten ook niet blij te zijn: “Hoe het allemaal precies is gelopen zullen wij jullie besparen. Maar het komt er in het kort op neer dat wij de organisatie van het kermisgedeelte over laten aan een externe partij. Deze partij had ons een top kermis beloofd waar prachtige attracties zouden komen. Helaas is dit niet gebeurd. Op dit moment kunnen wij er helaas niks meer aan veranderen.”

Vrijdagavond was er onder andere veel overlast van harde muziek. Later die avond brandde er ook nog een auto uit op de parkeerplaats naast de kermis.

En zaterdagavond was er ook een vechtpartij tussen twee groepen jongeren. Beide mannen wilde ze gebruik maken van de laatste vrije botsauto. Omdat de mannen er niet uit kwamen haalden ze beide wat vrienden erbij. De politie moest met hondenbergeleiders in actie komen voor een vechtpartij tussen jongeren bij de witte biertent.

Op maandag was de kermis gesloten.

En tijdens Koningsnacht in de nacht van dinsdag op woensdag heeft de politie twee waarschuwingsschoten gelost bij een woning in Dieren. Dat gebeurde na een incident op de kermis, waarbij mogelijk met een vuurwapen werd gedreigd. Dit werd ook landelijk nieuws. De beelden werden twee dagen later ook nog vertoond op RTL5.

Zie ook: Dierenaren niet blij met kermis op Ericaplein

Social media

Ook op social media klagen veel mensen dat de kermis dit jaar weinig voorstelde. Er waren honderden reacties van mensen, onder andere over het vuurwerk. Dat stelde dit jaar weinig voor. Voorheen duurde een vuurwerkshow 20 minuten, dit keer 6 minuten. En er waren ook veel onduidelijkheden over de start van het vuurwerk.

Ook klaagde mensen over de afgelopen maandag. Toen zou het volgens de kermisexploitanten Eurokortingsdag zijn, maar de kermis bleek te zijn gesloten.

Caroline meldt op Facebook: “Het is toch belachelijk dat je niet eens meer normaal ergens heen kan zonder dat er agressie is. Zo word een dorpsfeest verknald. Waar zoveel vrijwilligers hun best voor hebben gedaan met organiseren..”