Koningsmarkt in Velp weer goed bezocht

Koningsmarkt Velp. Foto: Martin Slijper

– De Koningsmarkt in Velp begon woensdag al vroeg in Velp. Rond 9 uur in de ochtend was het al redelijk druk langs de kraampjes aan de Hoofdstraat, de Rozendaalselaan en de Burgemeester Brandtlaan. Ruim 200 kraampjes waren dit jaar in Velp te vinden. En rond het middaguur was er topdrukte.

Volgens Stichting Velp voor Oranje is dit de grootste particuliere markt in het oosten van Nederland. De organisatie achter de Oranjevereniging verwachtte mogelijk 35.000 bezoekers.

45.000 bezoekers

Gety Hengeveld: “De politie heeft een aantal jaren geleden een schatting gemaakt, toen dachten ze dat er 35 tot 40.000 mensen waren. Maar wij hebben nu het idee dat het nog nooit zo druk is geweest als dit keer.” Mede door het mooie weer zijn er mogelijk 45.000 bezoekers geweest, zo vertelde een expert tegen Studio Rheden.

Gratis koffie voor alle Velpenaren

Volgens de organisatie is de dag zeer goed verlopen. De dag begon met een gratis kopje koffie voor alle Velpenaren en de limonade voor de jongeren bij De Overtuin.

Bezoekers van de markt waren zeer positief. Rond 12 uur werd het hoogtepunt bereikt en dat was goed te merken. Bij de enige pinautomaat naast De Overtuin was het erg druk. Bijna de hele dag stond daar een lange rij mensen die wilde pinnen bij de automaten.

Rond het middaguur werd er nog wel een oudere vrouw onwel. Door de val op de grond moest ze daarna door ambulancepersoneel worden behandeld en werd ze naar huis gebracht.

Trolleybussen

Door de Koningsmarkt was het voor de trolleybussen niet mogelijk via de hoofdstraat in Velp naar het eindpunt te rijden. Ter hoogte van de rotonde aan de Daalhuizerweg moesten de trolleybussen met een hulpmotor de bus keren en terug naar Arnhem rijden. In Velp zelf reed daarom tijdelijk een klein busje om passagiers te vervoeren.

Koningsmarkt in Velp – Foto: Martin Slijper
Koningsmarkt in Velp – Foto: Martin Slijper
Koningsmarkt in Velp – Foto: Martin Slijper
Koningsmarkt in Velp – Foto: Martin Slijper
Koningsmarkt in Velp – Foto: Martin Slijper
Koningsmarkt in Velp – Foto: Martin Slijper
Koningsmarkt in Velp – Foto: Martin Slijper
Koningsmarkt in Velp – Foto: Martin Slijper