Inloophuis Dieren viert 30 jarig bestaan tijdens Week van het Inloophuis

Inloophuis 30 jaar. Foto: Inloophuis Dieren

– Inloophuis Dieren organiseert van maandag 16 tot en met vrijdag 20 mei de ‘Week van het Inloophuis’. Met deze feestweek viert het Inloophuis haar 30 jarig bestaan. Officieel was dat al op 8 maart van dit jaar. Vanwege corona verplaatste men het jubileum naar de maand mei.

Op het programma staan veel activiteiten die wekelijks terugkeren en activiteiten die men speciaal voor het jubileum organiseert.

“Het Inloophuis wil zich graag presenteren aan de Dierense inwoners”, vertelt Deborah Rutgers.

Zij is sinds 1 december als sociaal werker actief bij het Inloophuis en verantwoordelijk voor het programma-aanbod.

Deborah: “Veel mensen weten niet dat wij over een afzonderlijke vrijetijdsvleugel beschikken met een eigen entree. Hier worden de meeste activiteiten georganiseerd”.

De activiteiten worden verzorgd door vrijwilligers en zijn, net als de koffie veelal gratis. Soms vraagt men een bijdrage voor materialen.

“We nodigen mensen van harte uit om tijdens de ‘Week van het Inloophuis’ te komen kijken. In de huiskamer schenken we dagelijks van 10.00 tot 12.00 uur koffie. In de vrijetijdsvleugel zijn er activiteiten over de hele dag.

In het bijzonder nodigen we mensen uit die zinvol vrijwilligerswerk zoeken. Dat kan als gastheer of gastvrouw, activiteitenbegeleider of als je zelf een activiteit wil aanbieden. Ben je ergens goed in en vind je het leuk om je talent met anderen te delen? Ik maak graag kennis met je”, besluit een enthousiaste Deborah haar verhaal.

Geïnteresseerden kunnen dagelijks binnenlopen en eventueel meedoen aan een activiteit. En tijdens het open huis op vrijdag 20 mei van 14.00 tot 16.00 uur staan medewerkers klaar om van alles te vertellen en te laten zien. Het Inloophuis is te vinden aan de Van der Duyn van Maasdamstraat 63 in Dieren.