Velp krijgt een sportcourt naast het Biljoenbad

Sportcourt Velp. Foto: Rheden

– Wethouder Marc Budel opent zaterdagmorgen (28 mei) het nieuwe sportcourt naast het Biljoenbad in Velp. Een sportcourt is een plek waar actief gesport kan worden, maar is ook een mooie plek om elkaar te ontmoeten.

Op het sportcourt kunnen alle inwoners zich uitleven op het voetbalveld, de skatebaan, het volleybalveld en in het calisthenicspark. Na de officiële opening van Marc Budel zijn er demonstraties en kunnen Velpenaren door clinics zelf ervaren hoe het is om te sporten op dit court. Na 13:00 uur is iedereen vrij om te blijven sporten.

Het sportcourt is de afsluiting van het project Biljoenbad, volgens Rheden ‘het icoonproject van het huidige B&W college’.

Wethouder Budel: “Op het sportcourt is het voor iedereen mogelijk om op zijn of haar niveau te sporten. Voor jong, oud, beginner, gevorderd, en sporters met een beperking. Zo is er een voetbalveld, basketbalveld, skatepark, volleybalveld en een calisthenicspark, waarop er allerlei sporten kunnen worden uitgeoefend. Dit sportcourt past helemaal in het gemeentelijk beleid voor sport, spelen én toegankelijkheid: buiten, modern, met laagdrempelige activiteiten en voor iedereen toegankelijk. In het programma komen bijvoorbeeld ook rolstoeltennis en -basketbal aan bod. Het Biljoenbad geeft energie, zowel binnen als buiten.”