Posbank voor auto’s en motoren in zomer elke dag dicht

Auto's en motoren worden in de zomer dagelijks geweerd op de Posbank. Foto: Studio Rheden

– De gemeenteraden van Rheden en Rozendaal mogen besluiten of de Posbank het hele jaar door in de weekenden en in juli en augustus elke dag wordt afgesloten voor gemotoriseerd verkeer. Studio Rheden meldt dat het nieuwe college van Rheden dit plan voorlegt aan de raad.

Het besluit van de gemeente Rozendaal volgt later.

Aanvankelijk was het plan om de Posbank af te sluiten in de weekenden en op feestdagen tussen 1 april en 31 oktober. Dat ging GroenLinks in Rheden niet ver genoeg en met haar standpunt in de campagne voor de raadsverkiezingen werd de partij de grootste in de gemeenteraad.

“We willen een forse reductie van het gemotoriseerde verkeer voor het hele jaar en een weekafsluiting (24/7) voor doorgaand gemotoriseerd verkeer in juli en augustus”, schrijft het nieuwe college aan de Rhedense raad.

Parkeren

De parkeerplaatsen ‘Lappendeken’ en bij Beekhuizen, net als het parkeerterrein bij het Paviljoen blijven bereikbaar. Ook blijft er voor ouderen en mindervaliden een mogelijkheid om per auto het gebied te bezoeken, schrijft Studio Rheden.

Het bezoekerscentrum van Natuurmonumenten wordt verbouwd, de parkeerplaatsen verplaatst naar het terrein van de voormalige manege en stukken landbouwgrond worden teruggegeven aan de natuur. Verder wordt de verbinding voor wandelaars tussen het station in Rheden en de Posbank verbeterd.

De totale kosten worden geschat op ruim 14 miljoen euro. Dit bedrag wordt deels bij elkaar gebracht door Natuurmonumenten en de gemeenten Rheden en Rozendaal. Hoe de verdeling is, is niet bekendgemaakt.

Zie ook: Op drukke dagen is een rondje Posbank niet meer mogelijk