Ronald ter Hoeven uit Velp voorgedragen als wethouder

Ronald ter Hoeven. Foto: Martin Slijper

– Ronald ter Hoeven is door de partij GPR / Burgerbelangen gevraagd wethouder te worden in de gemeente Rheden. Het is de bedoeling dat hij op dinsdag 31 mei samen met drie andere wethouders wordt benoemd tijdens de gemeenteraadsvergadering.

Tot 1 juni is Ter Hoeven werkzaam bij Sportservice ‘De Vallei’ als directeur – bestuurder waar hij in 2015 begon. Hij heeft de onderneming onder zijn leiding “ontwikkeld tot een lokaal betrokken en regionaal ondernemend sportbedrijf”, zo meldt XON, de lokale omroep van Ede.

Ter Hoeven: “De organisatie heeft zich de afgelopen jaren ontwikkeld tot een belangrijke maatschappelijke partner voor gemeenten in de regio Foodvalley. Ik ben er trots op dat ik daar mijn bijdrage aan heb kunnen leveren en heb er alle vertrouwen in dat de organisatie de ingeslagen weg zal doorzetten.”

Daarvoor heeft hij heel lang in de zwembaden gewerkt. Ronald ter Hoeven is 55 jaar, woont in Velp op de grens van Velp Noord en Velp Zuid en hij heeft nog geen politieke ervaring in de gemeente Rheden.

Ter Hoeven gaat zich in de gemeente Rheden bezig houden met Sport, Onderwijs, Jeugd, Bibliotheek, Recreatie & Toerisme, Economie en Grondstoffen, Rheden Promotie en hij wordt de dorpswethouder van Velp.

Zie ook: Hofman voorgedragen in gemeente Rheden