Rheden staat ook stil bij Keti Koti met kranslegging en tentoonstelling

Keti Koti. Foto: Omroep Gelderland

– In de gemeente Rheden vindt op 30 juni ook een herdenking en een viering van Keti Koti plaats. Daarnaast is er van 9 juni tot en met 14 juli op twee plekken in de gemeente een tentoonstelling over de afschaffing van de slavernij..

Keti Koti is een jaarlijks terugkerende feestdag in Suriname om de afschaffing van de slavernij te vieren. De naam betekent ‘ketenen verbroken’. De officiële Keti Koti-dag is ieder jaar op 1 juli. De viering van Keti Koti in de gemeente Rheden gebeurt naar aanleiding van een motie die in 2021 door de gemeenteraad is aangenomen.

Tentoonstelling

De tentoonstelling is vanaf 9 juni te zien in De Bundel aan het Ericaplein in Dieren. Na drie weken verhuist de expositie naar de bibliotheek in Velp.

Lezing

Op donderdagavond 30 juni is er een bijeenkomst met kranslegging en een lezing in de Dorpskerk in Rheden. Na de lezing vindt er een kranslegging plaats bij de kerk.