Motorrun Doesburg start zaterdag bij het Rhedens in Dieren

Motorrun Doesburg. Foto: Marga Bles

– Motorrun Doesburg organiseert na twee jaar stilte weer een motortocht. Op zaterdag 4 juni start de toertocht voor mensen met een verstandelijke beperking om 10.30 uur bij scholengemeenschap het Rhedens in Dieren.

Motorrun Doesburg wordt op 4 juni voor de 30e keer gereden. Er rijden in totaal zo’n 100 motoren mee, samen goed voor een lange stoet van zo’n 1,5 kilometer lengte. Sommige deelnemers en motorrijders doen al jaren mee. Dit jaar is een jubileumeditie. De eerste run was in 1990. Dit jaar wordt de Motorrun voor de dertigste keer gehouden.

Motorrun Doesburg – Foto: Marga Bles

De Motorrun Doesburg is een toertocht voor mensen met een verstandelijke beperking, waarbij ze als bijrijder op een motor (denk hierbij aan een motor met zijspan of een trike) een route van zo’n 120 km door de Liemers en de Achterhoek rijden. De dag wordt om 16.00 uur afgesloten op Rhederlaag (De Giese Kop) bij Giesbeek.

Motorrun Doesburg – Foto: Marga Bles