Wethouder Marc Budel opent nieuwe sportcourt in Velp

Sportcourt Velp. Foto: Gemeente Rheden / Theo Jansen

– Wethouder Marc Budel opende zaterdagmorgen het nieuwe sportcourt naast het Biljoenbad in Velp. Een sportcourt is een plek waar actief gesport kan worden, maar is ook een plek om andere mensen te ontmoeten.

Op het sportcourt kunnen alle inwoners zich uitleven op het voetbalveld, de skatebaan, het volleybalveld en in het calisthenicspark. Na de officiële opening van Marc Budel waren er demonstraties en konden Velpenaren door clinics zelf ervaren hoe het is om te sporten op dit court. Sport In Rheden maakte er een leuk Instagram filmpje van.

Het sportcourt was de afsluiting van het project Biljoenbad, volgens Rheden ‘het icoonproject van het vorige B&W college’. Het was ook één van de laatste publieke optredens van Budel als wethouder.

Sportcourt Velp – Foto: Gemeente Rheden / Theo Jansen

Wethouder Budel: “Op het sportcourt is het voor iedereen mogelijk om op zijn of haar niveau te sporten. Voor jong, oud, beginner, gevorderd, en sporters met een beperking. Zo is er een voetbalveld, basketbalveld, skatepark, volleybalveld en een calisthenicspark, waarop er allerlei sporten kunnen worden uitgeoefend.

Dit sportcourt past helemaal in het gemeentelijk beleid voor sport, spelen én toegankelijkheid: buiten, modern, met laagdrempelige activiteiten en voor iedereen toegankelijk. In het programma komen bijvoorbeeld ook rolstoeltennis en -basketbal aan bod. Het Biljoenbad geeft energie, zowel binnen als buiten.”

Zie ook: Velp krijgt een sportcourt naast het Biljoenbad

Zie ook: Velp, Ellecom en Dieren hebben netsportvelden