Gemeente Rozendaal zoekt nieuwe burgemeester

Gemeentehuis Rozendaal. Foto: Martin Slijper

– De gemeente Rozendaal zoekt een nieuwe burgemeester. Maar deze keer een zeer bijzondere. De nieuwe vacature is alleen beschikbaar voor personen die in Rozendaal wonen.

De gemeente telt ruim 1750 inwoners en heeft een oppervlakte van bijna 28 km². En toch is het de kleinste gemeente van Nederland. En daar is ook een burgemeester nodig. Sollicitanten moeten tussen 10 en 12 jaar oud zijn. De gemeente zoekt namelijk een nieuwe kinderburgemeester.

Zit jij volgend jaar in groep 7 of 8 van de basisschool? Heb je een mening over wat nodig is in Rozendaal? Kun je goed luisteren naar wat kinderen in Rozendaal willen, waar ze blij mee zijn of waar ze zich juist zorgen over maken? Ben je niet bang om een toespraak te houden voor een grote groep mensen, of om de burgemeester te helpen bij de opening van een festival of het startschot van een sportwedstrijd?

Stuur dan een sollicitatie, als brief, een filmpje, een vlog, een blog of in een andere creatieve vorm naar secretariaat@rozendaal.nl, of lever je sollicitatie in bij het gemeentehuis voor vrijdag 10 juni.

Op donderdag 16 juni zullen de sollicitatiegesprekken plaatsvinden. Een commissie, die bestaat uit kinderen uit Rozendaal en de huidige kinderburgemeester Alena Martens, kiest de nieuwe kinderburgemeester. Op dinsdag 5 juli wordt de nieuwe kinderburgemeester officieel geïnstalleerd in de vergadering van de gemeenteraad. Dan zal de huidige kinderburgemeester Alena Martens de keten overgedragen.