Trappenhuis bij Action in Velp gerenoveerd met muurschildering

Den Heuvel. Foto: Martin Slijper

– Den Heuvel, een groot appartementencomplex naast het winkelcentrum in Velp, heeft een opknapbeurt gehad. De doorgang tussen parkeerplaats Den Heuvel en de Overtuin heeft een likje verf gekregen. Dankzij ‘Ikbuurtmee’ cheques en een onverwachte subsidie pot van 5000 euro van de gemeente Rheden is het trappenhuis van Den Heuvel tussen Scapino en de Action mooi opgeknapt.

Een jaar geleden is het complete wooncomplex al geschilderd aan de buitenkant. En de parkeerplaats van Den Heuvel, waar wekelijks een markt wordt gehouden, is opgeknapt met nieuw asfalt.

Maar de verfraaiingscommissie van appartementencomplex Den Heuvel wilde graag nog meer aanpakken. Het trappenhuis was volgens de bewoners aan het verloederen.

Om het trappenhuis schoon te maken en wit te schilderen werd ook ‘Ikbuurtmee‘ ingeschakeld. Maar er werden te weinig cheques opgehaald. Slechts 222,50 (13%) van de benodigde 1760,00 euro werd gedoneerd. En volgens de regels moet je binnen een jaar minimaal 80% ophalen. Dit is niet gehaald.

Om de witte muur ook te verfraaien werd dankzij de subsidiepot van de gemeente Rheden kunstenares Tanja Papez ingehuurd.

Voorzitter Eiso Alberda van Ekenstein van het wooncomplex Den Heuvel laat Studio Rheden weten erg blij te zijn met de opknapbeurt. Deze is begonnen met de entreehallen. Alles is schoongemaakt met de hogedrukspuit. En nu zijn de donkere wanden ook wit geschilderd. En tot slot is op de witte muur een muurbeschildering gemaakt van silhouetten van mensen die de trap op en aflopen. Op dit moment zijn er alleen nog lekkages bij het parkeerdek, maar Van Ekenstein verwacht dat dit ook spoedig is opgelost.

Den Heuvel – Foto: Martin Slijper