Huisartsen gemeente Rheden voeren ook actie op het Malieveld

Huisartsen in actie. Foto: Martin Slijper

– Veel huisartsen en huisartsmedewerkers vinden de werkdruk in de gezondheidszorg in Nederland te hoog. Door corona en te weinig zorgpersoneel is de werkdruk de afgelopen jaren flink toegenomen. Ook bij de huisartsenpraktijken in gemeente Rheden. Daarom gaan ze vrijdag actie voeren op het Malieveld in Den Haag.

Hierdoor zijn de huisartsenpraktijken in gemeente Rheden op vrijdag 1 juli alleen voor spoedgevallen bereikbaar.

Werkdruk loopt op

Op dit moment krijgen veel patiënten niet snel genoeg de juiste zorg die ze nodig hebben. Bijvoorbeeld vanwege lange wachtlijsten in ziekenhuizen, de geestelijke gezondheidszorg (GGZ) en verpleeghuizen. Of vanwege te weinig personeel in de thuiszorg. Deze patiënten komen dan met zorgvragen bij de huisarts terecht. Terwijl ze eigenlijk geholpen moeten worden door een medisch specialist of een andere hulpverlener.

Doktersassistenten

Daarnaast hebben de huisartsenpraktijken een groot tekort aan doktersassistenten. Hierdoor zijn ze soms niet makkelijk telefonisch te bereiken. En is bijvoorbeeld de wachttijd aan de telefoon langer dan normaal. Maar de artsen doen er wel alles aan om patiënten de huisartsenzorg te bieden die ze willen verwachten.

Gemeente Rheden

Na een rondgang van Studio Rheden langs huisartsen in Velp, Rheden en Dieren blijkt dat ze vrijwel allemaal naar het Malieveld gaan. Omdat de huisartsenpraktijken voor spoedgevallen bereikbaar moeten blijven zullen enkele huisartsen en huisartsmedewerkers vrijdag gewoon blijven werken.

Huisartsengroep Hagenau uit Dieren voert voornamelijk actie voor de deuren van hun eigen praktijk.

Burgemeester

Naast de actie op het Malieveld zullen een aantal huisartsen donderdagmiddag ook nog in gesprek gaan met burgemeester Carol van Eert om uit te leggen wat de actie precies inhoud.

Huisartsen in actie. – Foto: Huisartsen Velp

Kijk voor meer informatie op Huisartseninactie.nl.