Dreamfields maakt zich op voor 35.000 bezoekers: ‘We mogen weer’

Organisator David Brons op het Dreamfields-terrein. Foto: Omroep Gelderland

– Meer dan 150 mensen werken al ruim een week aan de opbouw van Dreamfields in recreatiegebied Rhederlaag bij Lathum. Het eendaagse dance- en muziekfestival wordt dit jaar voor de tiende keer gehouden. Er worden ongeveer 35.000 bezoekers verwacht.

“Eindelijk”, zegt organisator en directeur Matrixx David Brons. “Na twee jaar corona mogen we weer. Heel fijn en spannend.” Deze laatste dagen voor het festival moet er nog veel gebeuren, al torenen enkele podia al hoog boven de bomen uit.

‘Super creatief’

Het festival duurt slechts één dag, maar alleen de decorbouwers zijn al zes dagen bezig op het terrein. “We doen ons best om er echt iets moois van te maken”, legt bouwer Basjan Oosting tussen het werk door uit.

Hij is net zo’n zeven meter omhoog geklommen om een blauwe plaat aan het decor van het podium te bevestigen. Oosting reist de hele zomer van festival naar festival om podia op te bouwen. “De ontwerpen voor de podia hier zijn super creatief en origineel. Dat maakt het wel speciaal en een uitdaging om het te bouwen.”

Natuurlijk wordt ook het tienjarig bestaan gevierd: “We hebben bijvoorbeeld een ‘ten year show‘ met onder anderen Mental Theo en de Snollebollekes.” David Brons verwacht een mooie, zonnige festivaldag: “En als het dit weer blijft, kun je hier zaterdag de zon onder zien gaan”, zegt hij enthousiast.

Meer fietsenrekken en parkeerplaatsen

De organisator hoopt sowieso op mooi weer, want er rijden dit jaar geen pendelbussen tussen Arnhem Centraal en het festivalterrein. “Met mooi weer kunnen meer festivalgangers op de fiets komen, we hebben ook extra stallingen gemaakt.”

Het was wel even balen toen hij onlangs hoorde dat er geen pendelbussen geregeld konden worden: “We hebben van alles geprobeerd, maar er zijn gewoon te weinig chauffeurs beschikbaar. Ik heb begrepen dat ook schoolreisjes hierdoor soms niet door kunnen gaan.”

Mensen die al een ticket hadden geboekt bij Event Travel, worden gewoon naar de locatie gebracht. Maar bezoekers die zoals andere jaren hoopten spontaan een pendelbus te kunnen pakken, moeten dus een andere oplossing bedenken. “We hebben bovendien extra parkeerruimte gerealiseerd voor ongeveer duizend auto’s en we hopen dat festivalgangers iets kunnen regelen met brengen en halen.”

Maar Brons heeft er alle vertrouwen in dat het goed komt zaterdag. “Ik voorzie vooralsnog geen problemen, we gaan er gewoon iets moois van maken voor die 35.000 mensen.”

Dreamfields wordt opgebouwd – Foto: Omroep Gelderland