Minderjarigen hebben ‘vuurwapen’, politie lost waarschuwingsschoten

Politie houdt de twee onder schot. Foto: Ingezonden via Whatsapp

– Politieagenten hebben donderdagavond in Dieren waarschuwingsschoten gelost. Dat meldt de politie. Twee minderjarigen op een bankje op het Callunaplein zouden in het bezit zijn geweest van een voorwerp dat op een vuurwapen leek.

Aan het begin van de avond kreeg de politie een melding van jongeren met een mogelijk vuurwapen, meldt woordvoerder Sven Strijbosch. “Agenten hebben na aanroepen waarschuwingsschoten gelost”, aldus de politie.

Getuigen zeggen dat meerdere agenten stroomstootwapens en vuurwapens op het tweetal richtten. Daarna volgden de waarschuwingsschoten. “Nepwapens zijn vaak niet van echt te onderscheiden. Agenten zullen daarom voor een ieders veiligheid handelen alsof het om een echt wapen gaat”, zegt Strijbosch.

De twee minderjarigen zijn aangehouden. “Eén man (57) uit Loenen vond het nodig om zich met de situatie te bemoeien en is ook aangehouden”, laat de politie weten.