Drie jaar cel voor overval op brillenzaak in Velp

De rechtbank in Arnhem. Foto: Omroep Gelderland

Een 20-jarige man uit Arnhem is maandag veroordeeld voor een overval op een brillenwinkel. Hij krijgt drie jaar gevangenisstraf waarvan één jaar voorwaardelijk. Ook legt de rechtbank vanwege zijn jonge leeftijd bijzondere voorwaarden op.

De man kwam vorig jaar oktober samen met een andere man net voor sluitingstijd de winkel binnen. De twee dreigden de eigenaar en zijn medewerkers dood te schieten als zij niet zouden meewerken. De mannen pakten een grote hoeveelheid dure brillen en geld uit de kassa. De zoon van de eigenaar probeerde nog de overvallers tevergeefs tegen te houden. Ze werden mishandeld, raakten gewond en ook met de dood bedreigd.

Bekentenis

De 20-jarige bekent dat hij de overval pleegde. Tijdens de zitting sprak hij van een impulsieve actie waarmee hij snel geld mee hoopte te verdienen. Omdat de dader zo jong is, vindt de rechtbank dat hij nog een extra kans verdient om zijn leven anders in te richten. Daarom krijgt hij naast de gevangenisstraf bijzondere voorwaarden opgelegd. In dit geval is dat extra begeleiding.

Schadevergoeding voor slachtoffers

Naast de gevangenisstraf moet de man een schadevergoeding aan de slachtoffers betalen. Een bedrag van ruim 13.000 euro aan materiële en immateriële schade.