‘Ik hoorde twee harde knallen’, Dean (10) belde 112 bij verwoestende brand

Dean Hendriks belde 112. Foto: Omroep Gelderland

– Hij wist direct wat hij moest doen toen hij zag dat er brand was vlakbij zijn huis. De 10-jarige Dean uit Velp belde met 112 en de brandweer was daarna heel snel ter plaatse.

“Ik keek uit het raam, want ik hoorde twee harde knallen. Toen zag ik dat er brand was hier op de Willemstraat. Ik belde 112 en een kwartier later zijn ze gekomen. En toen is het geblust”, vertelt Dean Hendriks tegen Omroep Gelderland.

Kijk naar beelden van de brand en een interview met Dean:

Hulpdiensten waren massaal ter plaatse, blikt de jongen terug. “Er kwamen een stuk of zes wagens en ik hoorde een traumahelikopter, die heb ik ook gezien. En een ambulance en politie. Heftig, er wonen toch mensen. En dat het er nu zo bij hangt, dat is nooit goed.”

Gasfles

Giovanni Oosterkamp woont in de buurt en kwam meteen kijken. “Er was een heel klein brandje en toen hoorde je een hele harde knal en was er een grote vlam. Ze zeggen dat het een gasfles is geweest.”

Dak eraf

“Er is een meneer afgevoerd met een gebroken been, die man is uit een raam gesprongen. Er wonen allemaal Polen. Alleen de voorgevel staat nog, het dak is er helemaal af. De brandweer gaat niet naar binnen vanwege instortingsgevaar”, weet Giovanni.

Zie ook: Brandwonden en beenbreuken, vier gewonden bij brand in migrantenpand