Geen levensgevaar meer na brand in Velp, opvang geregeld

De ravage na de brand bij een pand voor migranten in Velp. Foto: Persbureau Heitink

– Geen van de gewonden bij de brand in het migrantenpand in Velp is in levensgevaar. Dat meldt Moba Aoulad Ben Arroun, directeur van de Horizon Groep. Meerdere personen kwamen in het ziekenhuis terecht. Andere bewoners zijn ondergebracht op nieuwe adressen.

Volgens een woordvoerder van de politie zijn er drie mannen gewond geraakt. De politie zegt dat het allemaal bewoners waren van het pand.

Opvang geregeld

Moba Aoulad Ben Arroun is de werkgever van de Europese migranten die in het pand aan de Willemstraat woonden. Volgens hem is er voor de bewoners van het pand in Velp nieuwe opvang geregeld. “Dat hebben we maandag aan het begin van de avond voor elkaar gekregen.”

Dat wordt bevestigd door de gemeente. “Wanneer zij geen opvang hadden kunnen regelen, dan had de gemeente hiervoor gezorgd”, zegt een woordvoerder.

“Die opvang was tijdelijk”, zegt Arroun. Hij heeft daarom op verschillende plekken in Nederland onderdak gevonden voor de bewoners. Het gaat volgens Arroun om ongeveer dertig mensen. “De rest van de dag hebben we de mensen op ons kantoor opgevangen. Het is echt een hele vervelende situatie. Voor iedereen.”

‘Sensatieverhalen’

Hoe de brand is ontstaan, weet de directeur niet. “Er gaan veel sensatieverhalen rond. Maar niemand weet het. Misschien komen we het wel nooit te weten.”

“De brand in Velp is nog in onderzoek”, vult de politie aan. “We weten nog niet de exacte toedracht.”

Bekijk de beelden van de brand

Zie ook: ‘Ik hoorde twee harde knallen’, Dean (10) belde 112 bij verwoestende brand